0623692501 jeroen@jvegter.nl

Groen en flexibel ondernemen, hoe zie ik dit?

Toen ik bezig was met de voorbereidingen voor het opzetten van mijn bedrijf waren een aantal zaken vrij snel duidelijk. Waar ik het meeste over nagedacht heb was mijn mobiliteit. Hoe ging ik dit organiseren en hoe kon ik dit zo efficiënt en zo flexibel mogelijk doen?

afbeelding van een spoorweg die naar vrijheid leidt door beter webdesign

Openbaar vervoer, eigen auto of leasen?

Mijn eerste gedachte was een auto. Toen herinnerde ik me dat dit een groot nadeel heeft, de tijd die je in de auto zit is vaak weggegooid. Achter het stuur kan je eigenlijk alleen bellen en dat is soms al heel gevaarlijk. Je bent met je hoofd bij het gesprek en niet bij het verkeer. Dat kon beter.

Hiernaast kreeg ik ook de rekensom niet rond voor een auto. Wat ik ook berekende het ging mij elke maand minimaal 300 euro kosten, zelf als ik hem niet zou gebruiken. De eigen auto was van de baan.

train-station-rotterdam-netherlands-546344

Dus openbaar vervoer ,Greenwheels en Snappcar?

Al zoekende op de website van de NS, Greenwheels en Snappcar werd alles nog duidelijker.

Snappcar was voor mijn gevoel erg prijzig per rit dus Greenwheels leek mij een beter alternatief. Volgens de website van Greenwheels stonden er genoeg auto’s hier in de buurt en na een rondje gemaakt te hebben klopt dit aardig. Er was echter wel een nadeel, de abonnementskosten van 25 euro per maand. Weer maandelijks terugkerende kosten.

Toen kwam ik op de website van NS Zakelijk en ik zag de buisness card. Het bleek dat ik met de NS business card een aantal voordelen had. Ik kan buiten de spits met 40% korting 1e klas reizen, gebruik maken van Greenwheels voor 8 euro per uur, openbaar vervoer en zelfs de OV fiets. Perfect dus en dat voor 3,99 per maand, de keuze was gemaakt en de business card was in bestelling.

De ervaringen tot nu toe.

De business card was binnen en al snel was de eerste reis met de trein in de 1e klas, buiten de spits geboekt. Dat was lekker, laptop aan de stroomaansluiting en onderweg wat mails versturen en websites bijwerken. Na aankomst met de metro verder en nog 10 minuten lopen. Dit beviel eigenlijk wel heel erg goed.

Ook de eerste keer een greenwheels auto boeken ging er makkelijk. Via de website van NS Zakelijk kon ik een reservering maken voor een Volkswagen Up die hier gewoon in de straat staat. Aangekomen bij mijn gereserveerde auto kon ik de auto ontgrendelen met de business card. In het dashboard zit een boardcomputer waar de sleutel en tankpas inzit. Na het invoeren van mijn zelf gekozen pincode viel de sleutel vrij en ik kon op pad. Eenmaal teruggekomen kon ik de auto weer vergrendelen met de NS business card, ideaal.

Korte stukken in mijn woonplaats doe ik met de fiets, goed voor mijn conditie en het geeft mij ruimte om na te denken.

Doel bereikt?

Wat mij betreft wel. Als ik geen vervoermiddel gebruik ben ik nog geen 4 euro per maand kwijt en voor de rest betaal ik naar gebruik.

Eerlijk is eerlijk, je moet wel even een knop omzetten als je gewend bent dat er een auto voor de deur staat. Je moet iets planmatiger te werk gaan maar uiteindelijk heeft het heel veel voordelen:

  1. Betalen naar gebruik
  2. Geen gebruik is minimale kosten
  3. Het is beter voor het milieu
  4. De tijd die je onderweg bent is efficiënter benut
  5. Het geeft een groot gevoel van vrijheid

Ik kan het iedereen aanbevelen om eens wat beter naar de mobiliteit te kijken, Mij bevalt het erg goed.

Bronnen

Wil je meer weten over andere manieren van vervoer kijk dan eens op de volgende websites:

Wellicht is een andere manier voor jou meer van toepassing maar kies vooral de mobiliteit die bij jou past!